U weet dat uw team meer zou kunnen dan nu – er is voldoende potentieel aanwezig.
En hoe krijgen we dat nu samen op gang?

Een andere kijk op mogelijkheden

Heeft u ook al alles geprobeerd? Kijk dan eens anders naar individuele mensen, teams en organisaties. Wij doen dat ook.
We werken daarvoor samen met de mensen van DiffrnT.
Hun andere kijk helpt u om talenten en (onontdekte) mogelijkheden sneller en beter zichtbaar te maken en gericht in te zetten.
Deze andere kijk is voor uw medewerkers, team, organisatie én stakeholders een verrassende ontdekkingsreis.

Aandacht voor sfeer en resultaat

Zo kijken draagt bij aan het binnenhalen, binden en boeien van mensen in een steeds veranderende omgeving. Het draagt dus ook bij aan het succes van je organisatie.
Dat doen we op een inspirerende en onconventionele wijze, op basis van het beschikbare (verborgen) potentieel en met aandacht voor sfeer en resultaat.

meisje
Zicht op jezelf maakt je sterker als teamspeler

Van potentieel naar resultaat

Wij brengen mensen in een beweging die bij hun past. En passend bij de fase waarin de organisatie zich bevindt. Met de mogelijkheden in beeld kunnen we samen ook verder gaan om te zien wat nodig is voor versterking van mens, team en organisatie.
DiffrnT noemt deze aanpak “Blind Spots Uncovered; the key to success”.

Verbeteren van klanttevredenheid gaat niet vanzelf, voorkom daarom dat uw goede initiatieven verzanden in de organisatie. Good2Consult geeft inzicht in wat uw klant ervaart, wat goed gaat en wat beter kan en hoe dat te bereiken. DiffrnT helpt uw medewerkers om samen vorm te geven aan die verandering. Met oog voor hun talenten in een optimaal functionerend team.

DiffrnT

DiffrnT helpt organisaties, teams en mensen om hun (verborgen) potentieel te ontdekken, gebruiken, ontwikkelen en verbinden met anderen

Kijk voor meer informatie over onze partner DiffrntT op www.diffrnt-group.com

Tip: Praat met de klant

Als beginstap raden wij aan om Klantreis interviews met Good2Consult uit te voeren. Zo krijgen uw medewerkers een goed beeld van hoe klanten uw dienstverlening écht beleven. Waar zij tegenaan lopen, en wat hun verbeter suggesties zijn en waarom.