Klantgericht werken – Wat levert dat op?

We krijgen wel eens de vraag, “Ja leuk die klantbeleving jongens, maar we doen het al jaren prima zonder. Wat levert dat nou eigenlijk op?”

Allereerst vinden wij dat je in klantgerichtheid moet geloven. Een ‘beetje klantgericht’ werkt niet. Wat wel werkt is een duidelijke keuze maken. En met je team bij alle beslissingen rekening te houden met wat de klant eraan heeft.

Als je dat eenmaal doet, dan ga je ervaren dat meer klantwaarde zeker iets oplevert !

1 – Een aanbod dat goed past bij wat de klant zoekt

Door gericht te vragen en te horen waar klanten naar op zoek zijn kun je je producten en diensten richten op waar behoefte aan is. En die behoeften veranderen in de loop van de tijd. Jij verandert toch ook?

2 – De klant voelt zich gehoord en goed geholpen

Als je je aandacht richt op je klant op het moment dat ie contact zoekt, dan merk je dat meteen in zijn of haar reactie. Niemand wil genegeerd worden als je iets vraagt toch?

3 – Meer nut & waarde voor klanten, betere marges

Als je iets koopt of bestelt dat precies is wat je zoekt dan heb je er wat voor over. Hoe beter het past bij wat je er mee wil doen, des te duidelijker is het van waarde voor jou. En dan is de prijs wat minder van belang.

4 – Ontdek samen nieuwe diensten en producten

Hoe meer je open staat en in gesprek bent met je klant, des te meer hoor je waar je op in kunt spelen. En dan is het vaak helemaal niet gek om te vragen of je nog meer voor elkaar zou kunnen betekenen. Producten of diensten leveren vaak meer op als je ze samen ontwikkelt.

5 – Meer voldoening bij je team, minder eilandjes

Door de klant centraal te stellen, gaan alle oren en ogen die kant op als het goed is. Dat helpt ook om over de grenzen van je eigen afdeling heen te kijken en met je collega iets moois er van te maken!