Hoe vaak worden klantcasussen besproken binnen het team?

Inmiddels is het een welbekend fenomeen binnen elke (middel)grote organisatie: de dagstart of een van de vele varianten daarop. Er wordt besproken hoe het met iedereen gaat, inventarisatie van ieders workload, nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie en waar je tegen aanloopt in je uitvoering van je werk.

Klantervaring bespreken

Persoonlijke aandacht voor elkaar en voor het werk is van wezenlijk belang voor iedereen. De vraag is echter hoe vaak staat de klant centraal tijdens de dagstart? Hoe gaat het met de klant(en)? Zijn ze nog tevreden? Zijn er klachten geweest en hoe zijn die opgelost? Weet je waar zij zich mee bezig houden, welke issues zij hebben op dit moment en hoe kun je daar op inspelen?

Inzicht helpt verbeteren

Uiteindelijk is dat toch het doel als medewerker, afdeling en als organisatie om je klanten optimaal te blijven bedienen. Dat geldt natuurlijk ook voor je interne klanten. Een goed klantreisonderzoek kan daarbij zeker helpen. Door de goede vragen te stellen, de dialoog aan te gaan en kwetsbaar op te stellen, voelt de klant de echte waardering.