Geen excuus!

In de tijd na corona waarbij je voor alles een excuus lijkt te mogen hebben, blijven toch jouw klanten het allerbelangrijkste voor de continuïteit van je bedrijf of organisatie. Je kunt overal wel een excuus voor bedenken: waarom prijzen omhoog zijn gegaan, er te weinig personeel is, producten niet leverbaar zijn enzovoort…

Een bekende hockeycoach zei eens: “Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus”. Dat geldt ook voor jouw dienstverlening richting klanten.

Klanten moeten dat allemaal maar accepteren. Het lijkt er tegenwoordig op, dat het als feit wordt weggezet: take it of leave it. Dat lijkt de makkelijkste weg, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit op termijn tegen je gaat werken. De tijd van “over de schutting gooien” of van “dat is niet mijn probleem”, of – nog erger – ik schuif het probleem 1-op-1 door naar mijn klanten, moet echt voorbij zijn. Deze nieuwe realiteit eist een nieuwe aanpak.

Zoek de dialoog

Gebruik daarom het gesprek met je klanten voor een antwoord op de vraag: wat kan ik en wil ik verbeteren in de huidige situatie? Waarom bespreek je het niet met hen? Wij zijn ervan overtuigd dat juist nu de dialoog gehouden moeten worden, en betrek daar ook je eigen medewerkers bij. Ga samen kijken naar een passende oplossing voor de ontstane situatie.

Wij helpen je graag bij het verkrijgen van deze nieuwe inzichten vanuit een gedegen klantreisonderzoek. Heb je interesse of ben je nieuwsgierig hoe we dat aanpakken? Lees ons verhaal op https://www.good2consult.com/klantreis-onderzoek/ en bel 040- 3046091