Waarom kiezen klanten voor u? Hoe sterk is uw merk eigenlijk? Welke criteria spelen werkelijk een rol bij aankoop?

Weten wat scoort

Uw verkopers weten als geen ander hoe met klanten om te gaan en waarom ze voor u kiezen. Gaat het om uw product of dienst, uw betrouwbaarheid als partij, uw reputatie en vakmanschap, is het de prijs, of toch de persoonlijke relatie? Uw verkoper zal het u op hoofdlijnen zeggen.

Wij gaan een tandje dieper

En dat kan prima zodra iemand al klant is geworden. In de interviews die wij houden met klanten krijgen we toch vaak onverwachte antwoorden op deze vraag. Dat heeft alles te maken met de belevingswereld van de klant, hoe deze zich oriënteert, informatie verzamelt en keuzes maakt. Maar ook hoe de afweging tot investeren of inkoop verliep. Wat speelde mee? Waarom stond u niet alleen op de longlist maar kwam u ook op de shortlist? Waarom bent u uiteindelijk de voorkeurspartij geworden?

Praktische check

Waar uw marketeers en communicatieteam de ideale mix van merk en unique selling points en uw positieclaim hebben bedacht, is het toch eigenlijk vreemd dat we die niet in de praktijk toetsen? Klinkt een beetje als eenrichtingsdenken en dan maar zien dat het werkt. Daarom doet Good2Consult aan “Propositie Validatie”. Een moeilijk woord voor gewoon goed uitvragen waarom en hoe de klant voor u heeft gekozen.

We doen dat bij bestaande klanten die al bij u hebben gekocht. We vragen goed door, en observeren welke van uw argumenten wel en niet overkomen en welke voor hen de doorslag geven. Van eerste indruk van uw website en offerte tot en met contractverlenging en loyaliteit naar uw organisatie.

Met deze inzichten weet u waar u eigenlijk op verkoopt en waarom uw klant voor u kiest. U ziet ook welke onderdelen uit uw propositie niet echt effect hebben op de aankoop of de beleving van uw merk.

Website optimaliseren

Good2Consult heeft al diverse klanten geholpen bij het verbeteren van hun website. Wij doen dat strict uit de beleving van een potentiële nieuwe klant. Bijvoorbeeld door met proefpersonen door uw website te gaan, hen opdrachten te geven, klik- en zoekgedrag te observeren en daarna een debriefing te doen. Simpel en effectief. Door te kijken door de ogen van een ander krijg je veel praktische aanbevelingen wat er gemakkelijker of duidelijker moet op de site, en welke indruk men heeft van uw organisatie. Daar kun je direct mee aan de slag. Een goede aanvulling op het werk van uw marketing team en website designers.

De ideale combinatie

Wat we hier doen met deze klant interviews en website reviews is eigenlijk de ideale combinatie om uw propositie te checken. Omdat in de zoek- en oriëntatiefase veel afhangt van het snel kunnen vinden en de eerste on-line indruk is uw website heel belangrijk. Via de klantinterviews krijgt u daarnaast goed inzicht welke informatie wanneer en hoe beschikbaar moet zijn in de verkoopcyclus, om de klant te helpen en te overtuigen. En als bonus ontvangt u uitspraken van uw klanten waarmee zij anderen vertellen hoe goed ze door u geholpen zijn. 

Good2Consult luistert – inspireert – helpt

Wat kunt u van ons verwachten bij Propositie en Website check

 • Huidige propositie en eerste indruk met u bespreken
 • Klantinterviews voorbereiden
 • Interviews met klanten 
 • Klantervaring en keuzes in beeld
 • Propositie advies 
 • Optie: Website check
  • Panel observatie
  • Rapportage
 • Aanpassingen bespreken en beoordelen

Voordelen

Wat is het resultaat en wat kunt u er mee

 • Helder inzicht in de werkelijke klantkeuzes
 • Weten welke elementen het belangrijkste zijn in uw communicatie
 • Meer effect van uw website en betere eerste indruk
 • Prospects krijgen de juiste informatie voor hun aankoop proces
 • Hogere conversie in uw sales en marketing funnel
 • Sterkere merkidentiteit en merkbeleving 
 • Hogere klantloyaliteit 

Met dit advies versterkt u uw marketing en verkoop. Als vervolg op de verbeterde propositie kan Good2Consult een Klantreisonderzoek voor u uitvoeren. U ziet daardoor in detail hoe de nieuwe klanten uw dienstverlening ervaren en welke suggesties zij uit eigen ervaring voor u hebben om de klanttevredenheid te vergroten. 

Wij maken graag een plan van aanpak op maat voor uw organisatie, waarin deze elementen terugkomen.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek.