Veilig en comfortabel wonen met MijnHuisPast

Aan het begin van 2021 voegt Good2Consult een nieuw concept toe aan haar dienstverlening rondom preventie: MijnHuisPast, voor woonadvies op maat.

Innoveren rondom preventie

Good2Consult is de laatste 2 jaar vooral bekend van haar onderzoeken voor Gemeenten en welzijnsinstellingen naar de effectiviteit van hun dienstverlening en de klantervaring. Wij hebben daar nu een betrouwbare manier van onderzoek voor. Zo is onder de naam Sturen Op Zorg is een innovatieve meetmethode ontwikkeld: de Preventiecalculator. Sturen op Zorg geeft uitstekend zicht op wat preventief werken in het Sociaal Domein oplevert en bespaart aan zorgkosten. Iets wat voorheen een veelal onbeantwoorde vraag was.

Preventie voor senioren

Op verzoek van Gemeente Deurne, de Rabobank en seniorenorganisaties in Deurne en Geldrop-Mierlo hebben wij een wooncheck en woonadvies voor senioren ontwikkeld onder de naam MijnHuisPast. Met voorlichting en advies aan huis geeft MijnHuisPast tips hoe je veilig en comfortabel thuis kunt blijven wonen.

Hein Crooijmans voorzitter van Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo legt uit hoe dat werkt: “Om ouderen te helpen de eigen woning comfortabel en veilig te maken, krijgen alle 8500 ouderen in de gemeente Geldrop-Mierlo de komende jaren de mogelijkheid om een gratis wooncheck te laten doen. Die wooncheck wordt gedaan door speciaal opgeleide vrijwilligers. ,,Samen met de bewoner gaan we bekijken of het huis ook met een rollator toegankelijk is. En ook heel belangrijk; hoe staat het ervoor met de verlichting en de veiligheid en zijn de kamers en de trappen comfortabel genoeg voor een oudere?”

Persoonlijk advies

Na de wooncheck wordt er een rapport opgemaakt en dat wordt besproken met de bewoner. ,,Er zijn mogelijkheden genoeg om met kleine aanpassingen de woning seniorproof te maken. Denk bijvoorbeeld aan het vastzetten van losliggende kleedjes of een drempelverlager. Een cameraatje bij de voordeur zodat ze eerst zien wie ervoor staat, maakt het huis veel veiliger.”

langer thuis wonen op een comfortabele en veilige manier

Good2Consult maakt het mogelijk

Good2Consult is verantwoordelijk voor het concept MijnHuisPast, de huisstijl, website en de toolkit voor de adviseurs. Deze zijn samen met hen ontwikkeld en getest. Ook verzorgt Good2Consult de backoffice van MijnHuisPast voor het opstellen van de adviesrapporten. Op deze manier zijn de seniorenorganisaties in Deurne en Geldrop-Mierlo in staat om samen met de gemeente en lokale welzijnsinstellingen de senioren een gedegen advies op maat te bieden.

In 2021 zullen meer gemeenten gebruik gaan maken van dit preventie programma, in samenwerking met seniorenorganisaties, de Rabobank en Good2Consult. Voor meer informatie zie www.mijnhuispast.nl. Heeft u belangstelling over de mogelijkheden om MijnHuisPast op te starten in uw woonplaats? Neem dan contact op met de accountmanager van MijnHuisPast via 040-2094141.

Marc Vos & Bas van den Biggelaar