MijnHuisPast in Geldrop-Mierlo van start

Op vrijdag 21 mei ging MijnHuisPast in Geldrop-Mierlo van start. Vijf speciaal daartoe opgeleide woonadviseurs gaan advies aan huis geven over veilig en comfortabel wonen voor senioren. Deze vrijwilligers doen dat namens de gemeente en de seniorenverenigingen.

Wethouder Peter Looijmans overhandigt de eerste aanvraag aan Carin van de Waterbeemd

Overhandiging eerste aanvraag

Namens gemeente Geldrop-Mierlo overhandigde wethouder Peter Looijmans aan woonadviseur Carin van de Waterbeemd een envelop met daarin het eerste adres waar een woonadvies zal worden uitgebracht. Daarna ontvingen ook de 4 andere adviseurs de adressen van inwoners die om een wooncheck hebben gevraagd.

Uitnodiging per wijk

Binnenkort valt een brief van Gemeente Geldrop-Mierlo op de mat bij ruim 400 adressen in wijk De Akert. Daarin worden de bewoners uitgenodigd om kennis te nemen van de tips op de website van MijnHuisPast. Als men dat wil, kan men een woonadvies aan huis aanvragen.

Gedurende de komende 2 jaar zullen alle inwoners van 65 jaar of ouder in Geldrop-Mierlo – wijk voor wijk – deze uitnodiging ontvangen. Bij vragen kan men via de website of telefonisch contact opnemen met een van de voorlichters van MijnHuisPast Geldrop-Mierlo.

Woonadviseurs v.l.n.r.: Maurice van Gelder, Wim Nottelman, Frans Parren, Hein Crooijmans (projectleider), Thom Bloks (voorlichter), Carien van de Waterbeemd.

Goed voorbereid programma

Een speciaal woord van dank van de wethouder was gericht aan de organisatoren die het initiatief mogelijk maken: Hein Crooijmans en Hettie van der Heijden van Stichting Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo, en aan Bas van den Biggelaar en Marc Vos van Good2Consult.

Het programma MijnHuisPast is door Good2Consult ontwikkeld samen met Stichting Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo, KBO kring Deurne, de Rabobank en de LEVgroep.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om MijnHuisPast aan te bieden in uw gemeente neem contact op via 040-2094141 of info@mijnhuispast.nl en www.mijnhuispast.nl