Even voorstellen: Sammy

Wat ga je doen na school? Sammy helpt

Als je als jongere of ouders op zoek bent naar wat je na school kunt gaan doen sta je voor een belangrijke keuze. Ga je werken, doorleren, of werkend én leren? Sammy kan je daarbij helpen. In 2 minuten legt ze je uit wat er bij komt kijken om na het Praktijkonderwijs of Voortgezet Speciaal Onderwijs te gaan werken, of verder te leren op het MBO, of te gaan werken én te leren. 

Persoonlijk advies

De 6 verschillende video’s met uitleg van Sammy zijn eenvoudig te vinden op www.ikbensammy.nl. Voor het persoonlijk advies kan de adviseur van school of de gemeente inloggen en een routekaart doornemen met de jongere, met daarin een heldere toelichting per stap. Wat doet school, hoe kan de gemeente je helpen, wat doet een jobcoach? Omdat de werkwijzen per school en gemeente kunnen verschillen, is voor elk van hen een eigen set routes gemaakt.

Zo kunnen de professionals uit het onderwijs, gemeenten, UWV, en de diverse werkpartners in de arbeidsmarktregio Midden-Limburg de jongeren en hun ouders nog makkelijker informeren over deze stappen en wie je daarbij helpt. Én ze kunnen eenvoudig de juiste contactpersonen vinden voor een soepele overdracht. 

Een nieuwe start

Er zijn ook veel jongeren die al gewerkt hebben, en van baan of opleiding willen veranderen. Die kunnen eenvoudig hun vraag stellen bij een doorstroomcoach van hun gemeente. Sammy zegt daarover “de doorstroomcoach helpt bij het vinden van een andere opleiding of vacature die goed bij je past. En je krijgt er de ondersteuning die je nodig hebt om te solliciteren of je aan te melden op het MBO”.

Route naar Werkend Leren bij ‘Een nieuwe start’

Van idee tot Ik ben Sammy

Samen met alle partners in de regio Midden-Limburg heeft Good2Consult gewerkt aan het opzetten van routekaarten, contactpersonen en een overzicht van handige instrumenten die ze kunnen gebruiken. Al snel kwam naar voren dat een online tool handig zou zijn in gebruik: iets dat actueel is en je dagelijks kunt gebruiken om jongeren te helpen met hun keuze. Maar zoiets was er nog niet…

Good2Consult heeft daarom samen met hen Ik ben Sammy bedacht en de verdere opzet en ontwikkeling begeleid. De website en het platform www.ikbensammy.nl zijn slim in elkaar gezet door Wabbes Websites & Apps. En Studio WitZwart  heeft ‘Sammy’ gecast en de videoproductie perfect verzorgd. De aansprekende huisstijl van IkbenSammy is ontworpen door Sam Bergmans.

Ga naar www.ikbensammy.nl en bekijk de video’s waar Sammy je het gewoon even uitlegt!