300e Woonadvies uitgereikt

Op 19 april 2023 is het 300e woonadvies van MijnHuisPast aan een bewoner van Geldrop-Mierlo uitgereikt. Een waarachtige mijlpaal, en als je bedenkt dat hiervoor 9 vrijwilligers en de coördinatoren wekelijks in touw zijn als woonadviseur is het zeker een mooie prestatie.

Samenwerking en formule

Good2Consult heeft voor seniorenorganisaties en de gemeenten Geldrop-Mierlo en Deurne het concept MijnHuisPast uitgewerkt. De seniorenorganisaties zelf regelen de afspraken voor het woonadvies aan huis en met eigen vrijwilligers bezoeken zij wekelijk vele adressen. Good2Consult verzorgt voor hen de website en de productie van het adviesrapport dat daarna wordt uitgereikt aan de inwoner.

Veilig en comfortabel blijven wonen in je eigen huis – MijnHuisPast adviseert hoe dat kan

Alle senioren worden uitgenodigd

Met de gemeente is afgesproken om per kwartaal alle senioren van een of meer wijken een brief te sturen met een uitnodiging voor een gratis wooncheck. Nadat in Geldrop was gestart in mei 2021 werden in 2022 al het 100e en 200e rapport uitgereikt.

In de eerste maanden van 2023 zijn de inwoners van Mierlo benaderd met het aanbod voor een gratis wooncheck op veilig en comfortabel wonen. De animo hiervoor was erg groot, zodat de organisatie alle zeilen heeft bijgezet om iedere aanvrager binnen afzienbare termijn van een persoonlijk woonadvies te voorzien.

Goed ontvangen

Uit evaluatie blijkt dat de adviezen goed worden ontvangen, en men zeer te spreken is over het adviesrapport en de inspiratiebijlage. Zo’n 75% van de bewoners waarbij aanpassingen werden geadviseerd heeft deze aanpassingen ook uitgevoerd in de woning.

Daarbij ging het vooral om aanpassingen in de badkamer, de trap(lift), de rookmelders of koolmonoxide melder, het plaatsen van een alarminstallatie, de inbraakveiligheid van deur- en raamsloten en aanpassingen van drempels. Kortom er is werk gemaakt van deze adviezen.