Customers are the most important within your organization, right?

Klanten zijn het belangrijkste binnen uw organisatie

Iedere ondernemer of manager zal hier natuurlijk antwoorden met een duidelijke: “Ja, natuurlijk!” En daar vervolgens snel als 2e antwoord er achteraan: “ En natuurlijk mijn medewerkers”! Mooi, dan heeft u de juiste antwoorden gegeven! Ook lekker veilig voor uzelf en uw omgeving en natuurlijk uw klanten. De volgende vragen zijn wat mij betreft veel interessanter: 

  • Waar blijkt dat uit? 
  • Hoe merken uw klanten (en medewerkers) dat ze heel belangrijk voor u zijn? 
  • Wat heeft u daar het afgelopen jaar aan gedaan?

Ga het gesprek aan!
We dagen in onze adviestrajecten ondernemers, managers, beleidsmedewerkers uit om dit gesprek aan te gaan met je klanten. Krijgen ze ook het gevoel dat ze belangrijk zijn, met andere woorden: luister je naar wat hun wensen zijn? Klanten waar je al lang een relatie mee hebt, maar ook nieuwe klanten voelen zich zeer gewaardeerd als je naar hun mening vraagt. Ze willen graag hun advies geven over wat ze van je vinden als ondernemer, de organisatie, het product of de dienst die je aanbiedt! Reken maar dat je hiermee een extra ambassadeur hebt binnengehaald. Mits je natuurlijk ook echt wat doet met de feedback die ze geven.

Customer journey as a means
The customer journey or rather the customer journey is a great tool to gain insight into how customers experience the service. You go with the customer through the entire process from first contact to customer. You also get a very good insight into what is received well and where there is room for improvement. It is also important that you have determined what you want to excel in. You cannot be excellent in everything. In this way you get clear in a short time what your goals are for the coming period. This takes relatively little time, but provides a lot of valuable information.

Klant altijd centraal
De grootste uitdaging zit in wat je gaat doen met de opgehaalde informatie van je klanten. Waarschijnlijk zijn er een aantal quick wins te behalen en die moet je natuurlijk niet laten liggen. De uitdaging zit in de verbeterpunten die meer tijd gaan vergen. De kans is groot dat je daar binnen de organisatie structureel wat voor moet gaan veranderen. En hoe neem je de medewerkers daar in mee? Hoe zorg je dat zij in hun denken en werken de klant altijd centraal zetten? Daarvoor zijn natuurlijke allerlei trainingen voor, maar veel leuker is om daar samen met je team bij stil te staan in een aantal (hei)sessies. Samen met elkaar bedenken hoe je de klant optimaal kunt bedienen en waar mogelijk verrassen, hoe gaaf is dat? 

Twee vliegen in één klap
Als je samen met je mensen gaat nadenken hoe je de klantbeleving verbetert en hoe je daar als medewerkers een rol in kunt spelen, dan sla je twee vliegen in één klap. Dan ga je oprecht zeggen dat klanten en medewerkers het belangrijkste zijn in je organisatie. Als je op deze manier aan de slag gaat, dat creëer je een sfeer van continue verbeteren en betrokkenheid bij je mensen. Hoe denk je wat dit voor impact geeft bij je medewerkers? En natuurlijk het allerbelangrijkste: je klanten?

Vanuit www.Good2Consult.com werken we graag samen met je om het bovenstaande te realiseren. Ons doel is om het de eerste keer samen te doen en dat je dan zelf met je organisatie in staat bent om dit periodiek zelf op te pakken.