Training Welzijn op Recept en Preventiecalculator

Wil jij of jouw organisatie weten wat het Welzijn op Recept programma aan zorg- en maatschappelijke baten in euro’s oplevert? Dan bieden Good2Consult en het Landelijk kennisnetwerk Welzijn op Recept je een trainingsprogramma aan over Welzijn op Recept en het gebruik van de Preventiecalculator

Wat bieden wij?

Wij leveren je de kennis en vaardigheden aan om hiermee zelf aan de slag te gaan.

  • Inzicht in hoe Welzijn op Recept in jouw organisatie wordt uitgevoerd en waar de verbeterpunten zitten
  • Inzicht in de zorg- en maatschappelijke baten (minderkosten) die Welzijn op Recept oplevert t.o.v. de gebruikelijke zorg.

Offerte aanvragen

Vraag vandaag nog een offerte aan bij Good2Consult en Landelijk kennisnetwerk Welzijn op Recept via dit online formulier. Binnen enkele dagen nemen we contact met je op met een helder aanbod.

Training

Samen met jou/je organisatie willen we het volgende trainingsprogramma doorlopen:
Stap 1 via een intakegesprek willen we samen kijken hoe Welzijn op Recept nu wordt uitgevoerd.

Stap 2 een dag training over Welzijn op Recept en de Preventiecalculator. Op deze dag worden alle essentiële elementen van Welzijn op Recept nog eens doorlopen en krijg je uitleg over de Preventiecalculator, waarmee we ook samen gaan oefenen. Aan het einde van deze dag ben je in staat om zelf aan de slag te gaan met de praktijkscan Welzijn op Recept en de Preventiecalculator.

Stap 3 Daarna ga je binnen je eigen organisatie zelf aan de slag met het uitvoeren van een praktijkscan Welzijn op Recept om na te gaan wat goed gaat en wat beter kan tav Welzijn op Recept.  In een interactieve sessie met elkaar stellen we vast wat eventuele verbeterpunten zijn.

Stap 4 Daarna is het tijd om binnen je organisatie aan de slag te gaan met de Preventiecalculator om zo de baten van Welzijn op Recept te bepalen. We zorgen voor periodieke tussentijdse rapportages, een eindevaluatie en eindrapportage gedurende 12 maanden. Dat bespreken we telkens met elkaar.

Stap 5 Hierna ben je in staat om zelf de Preventiecalculator te gebruiken voor Welzijn op Recept. 

proces uitwerken

Kosten van dit traject

1 organisatie        3 organisaties die samen getraind worden         5 of meer                      
   € 11.000                            €7.000                                                €6.200

(Bedrag per organisatie incl. BTW excl. reiskosten @ € 0,29/km)        
Niet inbegrepen: handboek en andere boeken Welzijn op Recept; extra begeleiding/ondersteuning en advisering van Preventiecalculator. Dit is wel tegen meerprijs in de offerte mee te nemen. 

ZonMw subsidie aanvragen

De ZonMw subsidie ronde 5 kan gebruikt worden voor dit soort trajecten. Mocht je hier gebruik van willen maken dan kunnen wij ondersteunen bij het invullen van deze aanvraag voor een subsidie van € 5.000 incl BTW.