Sociaal Werk loont. Maak het zichtbaar

Wat levert het investeren in preventie door sociaal werk op voor opdrachtgevers en de samenleving?

Dit was de centrale vraag in het Verdiwel webinar “Sociaal Werk loont. Maak het zichtbaar”. Verdiwel is hét bestuurdersnetwerk voor directeuren van Sociaal Werk-organisaties

Good2consult heeft met partners uit het sociaal domein de preventiecalculator ontwikkeld. Ilse Saris van Avedan en Marieke Voogt van Welzijn Lelystad zijn blij dat zij nu aan kunnen tonen dat preventie werkt! Het verhaal van twee enthousiaste klanten van Good2Consult over effectmeting in het Sociaal Domein.

Overtuigd zijn van de waarde van je werk

‘Als we serieus genomen willen worden door onze opdrachtgevers en stakeholders én onszelf serieus nemen, dan moeten we kunnen laten zien wat sociaal werk oplevert,’ zegt Marieke Voogt, bestuurder van Welzijn Lelystad. ‘Het begint ermee dat de medewerkers zélf overtuigd zijn van de waarde van hun werk. Dat moeten ze op een verjaarsfeestje duidelijk kunnen uitleggen zonder te bescheiden te zijn.’ Dankzij dit traject wil de gemeente nu met Marieke in gesprek over meerjarenafspraken.

Je duidelijker presenteren als sector

‘In een vorig leven was ik wethouder,’ zegt Ilse Saris, bestuurder van Avedan, werkzaam in Almelo en enkele omliggende gemeenten. ‘Ik was overtuigd van het belang van preventie, maar merkte dat het sociaal werk zich niet presenteerde als sector die daar goed in is. De effectmeting door Good2Consult heeft ons veel gebracht.’ Ilse benadrukt dat zij dankzij de uitkomsten van de effectencalculator nu ‘het goede gesprek’ kan voeren met opdrachtgevers en stakeholders.

Lees het artikel op Verdiwel.nl (3 min.)

Een open gesprek

Met Monique Kuik als gespreksleider vertellen Marieke, Ilse en Marc over hun ervaringen, en hoe zo’n onderzoek gaat. Wat kom je tegen, wat heb je er aan en waarom zou je hiermee aan de slag moeten gaan als welzijnsorganisatie?