Uw nieuwe klantervaring  begint hier

Good2Consult kijkt graag samen met u hoe we kunnen helpen om goed in contact te blijven met klanten. Ons doel is om samen uw Nieuwe Klantervaring vorm te geven.

We zijn flexibel en er zijn diverse manieren waarop u met ons in zee kunt gaan. Denk aan een eerste scan, klantreisonderzoek, idee generatie, of het complete traject tot en met marktintroductie. Ons doel is om uw team te laten zien hoe het slim kan, zodat ze zelf waardevolle klantervaringen ontwerpen en blijvend werken aan verbetering.

Gezond blijven groeien

Voor groeiende bedrijven is het belangrijk om de klanten een goede ervaring te bieden zodat ze graag zaken met je blijven doen. U wil de nieuwste technologie, snel opschalen en het juiste talent in huis om het helemaal te gaan maken. Wij snappen dat er dan lastige beslissingen op uw pad komen. Besteed ik tijd en geld aan productverbetering, nieuwe afzetmarkten, mensen of middelen? – alles komt tegelijk. Omdat je ‘niet weet wat je niet weet’, is het handig als iemand de juiste vragen stelt. Dan zie je sneller wat goed is voor uw klant en hoe u dit het beste realiseert in groei. En waarom niet eens het team en de leveranciers uitdagen om met goede ideeën te komen?

  • Duurzame oplossingen met effect
  • We betrekken klanten, medewerkers en partners
  • Design Thinking om snel te visualiseren en te testen
  • Pay as you go – we bepalen samen de next steps
  • We coachen uw team om de verandering door te voeren en te leren

Hoe wij helpen

Good2Consult helpt met het ontdekken, uitwerken en snel valideren van ideeën, zodat u het succes zelf in de hand hebt. Dat kan door aanpassing van product, marketing, verkoop of service, het partneren met anderen of het zoeken naar verbeteringen in het bedrijfsproces. We gebruiken een flexibele en heldere manier om verbeteringen inzichtelijk te maken, snel resultaat te bereiken en projectrisico’s te verkleinen. Of u nu ondernemer bent, werkt voor de overheid, of manager bent bij een internationaal bedrijf, u kunt flexibel met ons werken.

Wilt u eerst kijken wat de verbetermogelijkheden zijn? Kies dan voor Inzicht in Verbetering.

Gaat hem om het verbeteren van klanttevredenheid en nieuwe processen dan raden wij aan om Klantreisonderzoek te doen. Een heldere kijk op waar u de klant nog beter kunt helpen.

Is het tijd voor een nieuwe website, of propositie? Kijk dan eens naar onze Propositie en Website Check.

Krijgt de klant of inwoner te weinig aandacht en staat de klanttevredenheid onder druk? Dan helpen wij graag om te werken aan echte Klantgerichtheid.

Wij werken telkens met 2 consultants op 1 opdracht. Meestal zijn we 1-2 dagdelen per week met uw team aan de slag zodat u voldoende tijd overhoudt voor het overige werk.

Over Design Thinking

We hanteren de principes van Design Thinking om te horen van klanten en leveranciers wat hen beweegt en met hen te toetsen of de goede ideeën ook echt gaan werken. Design Thinking bestaat uit een toolkit met diverse stappen die je toepast om je nieuwe product of proces zichtbaar en tastbaar te maken van idee tot en met implementatie. Volg je onze 5 stappen aanpak, dan wordt het vanzelf duidelijk hoe het werkt. In de praktijk helpen wij organisaties veelal aan het begin van het verbetertraject en bij het doorpakken naar de echte verandering.

Design Thinking – voor meer informatie klik op het plaatje